Миксовата цена на газа от май до декември 2022 г. ще

...
Миксовата цена на газа от май до декември 2022 г. ще
Коментари Харесай

Мирчев: Миксовата цена на газа от май до декември ще е по-ниска от тази от януари до април


Миксовата цена на газа от май до декември 2022 година ще бъде по-ниска от тази, която беше от януари до април, напълно от " Газпром ". Това съобщи депутатът от " " Ивайло Мирчев в ефира на БНР. 

Според него това е " безусловно обезпечено ".

" Цената на тези танкери сега не е толкоз преференциална, в сравнение с в случай че имаше дълготраен контракт България ", разясни още депутатът по отношение на двата танкера с полутечен газ, които се чакат от Съединени американски щати.

Депутатът изясни, че цената на доставката от Съединени американски щати ще бъде доста малко по-ниска от тази, която " Газпром " ни предоставяше. 

С към сред 2 до 5% по-ниска от цената, която бихме получили за съветски газ сега. Това е крайната цена, която ще е, на идването на газа в България, сподели още той.

Според Мирчев " коя е компанията не е значимо ".

" България е в безспорен форсмажор, казусът е решен, би трябвало да се стремим към нулева енергийна взаимозависимост от Русия. За Европа най-тежките дни са идващите месеци. Оттук нататък и България, и целият континент ще имат доста по-сериозна предвидимост на доставките ", добави още Мирчев.

" В Турция се събира газ от много страни, в това число от Иран " и страната ни има опция да купува от югоизточната ни съседка, посочи Мирчев, 

По думте му процесът по диверсификация у нас до момента е бил саботиран. 

Това си го извоювахме. Няма нищо сходно. С Азербайджан каква подмолна спогодба да имаме? А пък танкерите, с LNG се купуват на свободния пазар. Ако Русия спре газа на цяла Европа, ще настъпи подобен недостиг, че България доста мъчно може да си обезпечи всички доставки и ще се наложат ограничавания, акцентира той.

Хранилището в Чирен през есента би трябвало да бъде нагнетено до 80-85%, добави депутатът от Демократична България.

Целта е да няма Биг брат, огромен снабдител, от който България да зависи, уточни в умозаключение Мирчев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР